-->

Marc Van Ranst doet pijnlijke vaststelling: “Het is weg en komt nooit meer terug”

Marc Van Ranst doet pijnlijke vaststelling: “Het is weg en komt nooit meer terug”
Zaterdag 28 Augustus 2021 - 21:30   I   Foto: Photonews   I  

Marc Van Ranst was het laatste anderhalf jaar niet weg te denken van ons televisiescherm. Hij kwam praktisch iedere dag in een of andere studio uitleg geven over het coronavirus. Tegenwoordig heeft iedereen zijn mening wel over de aanpak van de pandemie.

“Iedereen kan op een minuut alles vinden op het internet, of dat denken ze toch”, zegt Van Ranst in Het Nieuwsblad. “Maar ze snappen niet meer dat je voor complexe onderwerpen misschien wel vier of vijf jaar moet studeren om het allemaal enigszins te beheersen.” 

“Dat besef is gewoon wég. Het respect voor kennis, opgedaan door studie, is wég. En het komt ook niet meer terug, vrees ik”, klinkt het. “In die zin is het ook niet altijd goed dat de media een voorkeur hebben voor tegensprekelijke debatten.” 

“Zo'n Willem Engel, een dansleraar die eens een halfuur over iets heeft nagedacht, wordt dan tegenover ­iemand geplaatst die al zijn hele carrière op een bepaald onderwerp studeert”, merkt Van Ranst op. “Op die manier legitimeer je die man in zijn onwetendheid. Want de argeloze lezer of kijker kan dan denken: De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is.”

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Willem Engel