Marc Van Ranst over kritiek die hij te slikken krijgt: “Zelfs brave bomma’s zeggen dit tegen me” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst over kritiek die hij te slikken krijgt: “Zelfs brave bomma’s zeggen dit tegen me”

Marc Van Ranst over kritiek die hij te slikken krijgt: “Zelfs brave bomma’s zeggen dit tegen me”

Dat Marc Van Ranst met de regelmaat van de klok berichten krijgt van mensen die hem allerlei slechts toewensen, is geen geheim meer. Het feit dat er op de sociale media groepjes worden opgericht die zich specifiek tegen hem richten, maakt het er voor de viroloog natuurlijk allemaal niet evidenter op.

“De vanzelfsprekendheid waarmee je dood gewenst wordt, dat is toch afschuwelijk?”, zegt de viroloog in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Achter de leden van zo'n groepje zitten echte mensen.”

“Als je dan eens op hun profiel gaat klikken: er zitten er zelfs tussen die ik persoonlijk ken", klinkt het verontwaardigd. "Of brave bomma's met een kleinkind op de schoot en een hondje aan hun voeten. Maar daar komt dan de meest vorte praat uit.“

“Dat zijn meestal geen regelrechte doodsbedreigingen, maar ik heb ­ondertussen toch een bundel met zo'n 200 concrete dreigementen", laat Van Ranst weten. "Hallucinant. En dat zijn dan nog de zaken waarop mensen me attent maakten of die mij door de personen zelf zijn toegestuurd. Het is niet dat ik op het dark web moest gaan speuren.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws