Grote verslagenheid bij Bart De Wever: “Het voelt alsof ik heb gefaald” Royalty
Royalty

Grote verslagenheid bij Bart De Wever: “Het voelt alsof ik heb gefaald”

Grote verslagenheid bij Bart De Wever: “Het voelt alsof ik heb gefaald”

Vorige week vond er in Antwerpen een vreselijk verkeersongeval plaats waarbij twee meisjes, zusjes van nog geen 2 en 9 jaar oud, het leven lieten. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever biedt op de sociale media nogmaals zijn medeleven aan.

“Als burgemeester heb ik het voorrecht om vaak in de grootste vreugde van de Antwerpenaren te mogen delen. Maar als stadsgenoten er behoefte aan hebben, dan ben ik hen ook nabij in hun grootste verdriet”, aldus De Wever. “Ontmoetingen met nabestaanden van dodelijke slachtoffers van ongelukken of met slachtoffers van zware criminele feiten maken altijd een zeer grote en blijvende indruk.”

“Eender hoe de omstandigheden waren, hun verlies voelt altijd aan als een persoonlijk falen. Daarom wil ik naast mijn deelneming ten aanzien van de familie ook mijn diepe spijt uitdrukken dat deze tragedie op deze manier in onze stad is gebeurd.”

Met de neus op het probleem gedrukt

“De omstandigheden van het tragische ongeval worden nog onderzocht”, vervolgt De Wever. “Los daarvan duwt dit drama ons sowieso met de neus op het probleem van de verkeersveiligheid in de Lange Leemstraat. Die vergt structurele oplossingen die helaas verre van eenvoudig en snel te realiseren zijn.”

“Het debat verdient in ieder geval beter dan de bewoordingen die sommige mensen al onmiddellijk na het drama meenden te moeten uiten”, klinkt het bij de Antwerps burgemeester. “Uiteraard mag men vragen stellen over gemaakte operationele- en beleidskeuzes op deze zeer drukke verkeersas. Het moge echter duidelijk zijn dat geen enkele betrokken beleidsmaker of ambtenaar ooit gemeend of gewenst heeft van het verkeer onveilig te organiseren”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws