Steven Van Gucht krijgt de wind van voren: “Hoe durft hij daar nu nog mee afkomen!” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht krijgt de wind van voren: “Hoe durft hij daar nu nog mee afkomen!”

Steven Van Gucht krijgt de wind van voren: “Hoe durft hij daar nu nog mee afkomen!”

Steven Van Gucht waarschuwde gisteren nogmaals voor een mogelijke vierde coronagolf. "De grootte zal sterk afhangen van de mate waarin ons risicogedrag nog verder zal toenemen”, zei de viroloog op een persmoment. Zijn uitspraken werden hem niet in dank afgenomen.

“Ik heb die man een jaar lang ten volle vertrouwd, meer dan welke andere universitair ook”, schrijft iemand op de sociale media. “Maar ook hij doet zijn uiterste best om niet meer serieus genomen te worden. ‘Nog even volhouden’? Durf je daar nog mee afkomen na 18 maanden?”

“Hebben die mensen dan echt 0,0 voeling met de bevolking?”, vraagt een ander zich af. “Steven, het ging toch allemaal beter worden binnenkort, hè, zei je dat niet iedere week in februari? Ik vertrouw je niet meer.”

“Onze sympathieke Van Gucht spreekt over 'we'. Maar moet die 'we' niet worden geherdefinieerd?”, lezen we ook. “Iedereen die niet is gevaccineerd moet nog even volhouden. De cijfers in de hospitalen spreken toch voor zich? Stop die paniek. Niemand gelooft u nog.”

"Om van te kotsen"

“Man man man, gaat die zever niet stoppen?”, aldus een dame. “Vorige week een ganse week in Wallonië de handen uit de mouwen gestoken. Zonder mondmasker en ontsmetting. Honderden mensen ontmoet gesproken en geknuffeld. Niemand daar kent iemand die besmet was. Stop met jullie geldklopperij, ik moet ervan kotsen!”

“Het is toch duidelijk, dit is nu al paniek zaaien om met de herfstvakantie niet op reis te gaan. Maar natuurlijk, de feestdagen voor de Belgen komen er weer aan hè, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar… Wat hadden jullie nu gedacht, dat je feest zou vieren? Hahaha”, klinkt het cynisch.

Glazen bol

“Wat is dat nou weer voor een angstzaaier geworden. Het houd nooit op”, schrijft iemand. “Hij kijkt in zijn glazen bol en ziet de besmettingen maar stijgen. Wat hij echter niet ziet is dat zijn eigen ondergang nabij is." "Jaja, en een paar maanden geleden voorspelden de modellen dat alle maatregelen konden losgelaten worden eens 70% gevaccineerd zou zijn. Wat zal het volgende zijn? Mensen die dit allemaal nog geloven, denk toch eens na alsjeblieft!”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws