Opvallende bedenking over Wout van Aert: “Dit kan je nu niet meer veranderen” Wielrennen
Wielrennen

Opvallende bedenking over Wout van Aert: “Dit kan je nu niet meer veranderen”

Opvallende bedenking over Wout van Aert: “Dit kan je nu niet meer veranderen”

Tussen 19 en 26 september organiseert de regio Vlaanderen de wereldkampioenschappen wielrennen. Bij de elite mannen zullen alle ogen ongetwijfeld op de Belgische ploeg gericht zijn. Alleen Wout van Aert is absoluut zeker van zijn stek en is meteen ook onze kopman.

Ondanks een wisselvallige periode breekt wielercommentator Carl Berteele in ‘De Tribune’ een lans voor Remco Evenepoel. “Hoe meer hij rijdt, hoe beter hij zal worden”, klinkt het.

“Ik heb voor de Giro al gezegd dat een coureur moet koersen. Het gevoel van in het peloton te rijden, het bochtenwerk, de wind, de regen: je raakt dat snel kwijt. Maar een fenomeen als Evenepoel pikt dat ook snel weer op."

"Wil Evenepoel werken voor van Aert?"

Op het EK wordt Evenepoel kopman, maar waar past hij op het WK in de ploeg? "Zijn WK-selectie mag in elk geval geen vraagteken meer zijn, vindt Berteele. “We gaan met één kopman: Wout van Aert. Misschien wringt daar nog het schoentje?"

"Wil Evenepoel werken voor van Aert?", vraagt de sportjournalist zich af. "Hij zou rond Overijse wel koers kunnen maken en de boel kunnen laten ontploffen. En meegaan in de finale. Dat is wat van Aert op de Spelen een beetje gemist heeft.”

"Wout is de kopman. Dat moet je nu niet meer gaan veranderen. Maar des te beter als Evenepoel heel goed is. Het kan ons alleen maar ten goede komen, wanneer we met mannen in vorm naar het WK trekken."

Populair

Laatste nieuws