Bart De Wever: "Het is helemaal op, weg met de verplichte mondmaskers" Politiek
Politiek

Bart De Wever: "Het is helemaal op, weg met de verplichte mondmaskers"

Bart De Wever: "Het is helemaal op, weg met de verplichte mondmaskers"

N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor het afschaffen van de resterende coronamaatregelen in Vlaanderen. De burgemeester van Antwerpen vindt ook de verplichting van mondmaskers niet meer nodig.

"In Brussel zit de vaccinatiegraad van de 12- tot 17-jarigen op 17 procent. Daar zitten ze met een echt probleem. Je kan moeilijk aan alle Vlamingen gaan zeggen: ‘Jullie moeten jullie leven maar blijven opschorten en beperken omdat er elders een probleem is’. Dat draagvlak is ook helemaal weg. Het is helemaal op", aldus De Wever in VTM NIEUWS.

"Mensen houden nog afstand in het formele deel en eens dat gedaan is, gaan ze allemaal naar elkaar. Het is helemaal op, het moet ook stoppen.”

“Ik heb het gevoel dat we het achter ons kunnen laten. We kunnen nog wel voorzichtig zijn en hygiënische maatregelen nemen zoals bij de griep", stelt De Wever.

"Iedereen mág ook een mondmasker dragen, maar dat dat nog verplicht wordt aan iedereen, in het professionele en het recreatieve leven, dat moeten we achter ons kunnen laten. Mensen zoeken toch achterpoortjes en ze doen het toch.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws