Dries Van Langenhove: "Er zijn een half miljoen vreemdelingen bijgekomen in België: is dat rechts?" Politiek
Politiek

Dries Van Langenhove: "Er zijn een half miljoen vreemdelingen bijgekomen in België: is dat rechts?"

Dries Van Langenhove: "Er zijn een half miljoen vreemdelingen bijgekomen in België: is dat rechts?"

Dries Van Langenhove is met 'Schild en Vrienden' wereldberoemd in Vlaanderen geworden. Hij wil niet deelnemen aan partijpolitiek, maar draagt zijn boodschap wel uit.

Van Langenhove ziet alles opschuiven naar links. "Wat vandaag centrumrechts heet, zouden we vroeger gewoon centrumlinks hebben genoemd. Ongeveer elke partij is in de loop der jaren opgeschoven naar links", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

N-VA lijkt nochtans opgeschoven naar Vlaams Belang. "Maar nee. Als er alleen al in deze legislatuur ongeveer een half miljoen vreemdelingen zijn bijgekomen in België, kun je dan in alle ernst spreken van een rechts beleid?"

Journalisten

Van Langenhove ziet ook de macht van de journalisten verminderen. "Het is niet dat u morgen op straat zult staan, maar uw macht is tanende. De tijd dat journalisten een monopolie hadden op de verspreiding van (des)informatie is voorbij. Jongeren informeren zich niet meer via de klassieke media. Ze ervaren die als links en vooringenomen en onderzoek toont ook aan dat dit klopt. Een grote meerderheid van de journalisten geeft zelf aan een linkse overtuiging te hebben."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws