Patrick Lefevere maakt Wout van Aert bloednerveus vlak voor WK wielrennen Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere maakt Wout van Aert bloednerveus vlak voor WK wielrennen

Patrick Lefevere maakt Wout van Aert bloednerveus vlak voor WK wielrennen

Wout van Aert is de absolute kopman voor het WK wielrennen van zondag in eigen land. Toch denkt Patrick Lefevere, de ploegleider van Deceuninck-Quick.Step, dat ook zijn renner Remco Evenepoel kan winnen.

"Natuurlijk, ik ben geen bondscoach, maar ik denk dat er een paar Belgen mee moeten gaan in de ontsnapping - heel de dag op kop rijden lijkt me bijna uitgesloten - en dan gaan we inderdaad in een scenario komen zoals in Tokio dat Wout alleen zit met zes à zeven man en dat ze daar echt de straat mee gaan afkuisen", zegt Lefevere in HLN Sportcast.

"En als Remco of iemand anders kan meegaan in een ontsnapping - maar bij voorkeur Remco zoals hij reed in Trento (op het Europees Kampioenschap, red) - dan moet hij niet werken en moet vanachter ook Wout niet werken."

"Dus de concurrentie moet proberen het gat toe te rijden. En als ze er bijna bij zijn - laat ons zeggen op ideaal een minuutje - rijdt Remco de concurrentie er af en dan moeten ze het gat maar toerijden.”

Lefevere ziet dat scenario graag uitkomen als ploegleider van Evenepoel. “Ik hoop daarop, maar ik heb niet alleen Remco in de ploeg. Ik heb nog elf andere jongens die meedoen. Ik heb in mijn hoofd een favorietje.

Populair

Laatste nieuws