Grote schok voor Birgit Van Mol: "Ze zijn allebei in korte tijd overleden" Buitenland
Buitenland

Grote schok voor Birgit Van Mol: "Ze zijn allebei in korte tijd overleden"

Grote schok voor Birgit Van Mol: "Ze zijn allebei in korte tijd overleden"

Birgit Van Mol is opnieuw het gezicht van de Rode Neuzen Dag. De leerkrachten worden daarbij extra in de verf gezet. Birgit blikt in Het Laatste Nieuws zelf terug op haar schooltijd.

“In korte tijd overleden twee leerlingen op school: de één had gezondheidsproblemen, de ander was net naar een nieuwe school getrokken toen ze uit het leven stapte”, vertelt Birgit in Het Laatste Nieuws. “Het waren twee jongeren met wie we veel contact hadden, en hun dood hakte er stevig in.”

“Op een dag kwam de leerkracht Nederlands-Geschiedenis binnen in de klas, óók kapot van verdriet. Dat zagen we”, vervolgt Birgit. “’We moeten eerst eens babbelen’, zei ze. Dat ze zich zo kwetsbaar opstelde, en meevoelde met wat wij voelden, creëerde een band. Als leerling vergeet je soms dat leerkrachten ook maar mensen zijn van vlees en bloed. Ook nadien nog onderbrak ze de les om naar ons te luisteren.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws