"Wout van Aert zal veel, zoniet alles ervan verliezen" Wielrennen
Wielrennen

"Wout van Aert zal veel, zoniet alles ervan verliezen"

"Wout van Aert zal veel, zoniet alles ervan verliezen"

Wout van Aert zullen we een hele tijd niet meer zien. Pas over negen weken zou hij beginnen crossen. Het wordt een lange break na een slopend seizoen.

“Hij is toe aan een lange ‘break’”, bevestigt coach Marc Lamberts in Het Laatste Nieuws. "Dan spreken we toch al gauw over een week of drie, vier.”

Op vakantie kan Van Aert gaan genieten van zijn gezien. “Waardoor hij alles, zoniet veel van zijn huidige conditie zal verliezen. Dat mag. Liever zie ik hem een week langer rusten dan een week minder", lacht Lambert.

"Het kan me niet schelen hoe het nadien met zijn vormpeil en gewicht zal zijn gesteld. Desnoods bouwen we van nul terug op.”

Er ligt nog geen programma klaar voor de cross. “Na die drie, vier weken zullen we binnen de ploeg samen met Wout (en onder meer Merijn Zeeman en Mathieu Heijboer, red.) eens de koppen samensteken. En zien hoe we zijn winter concreet aanpakken. Maar je mag toch rekenen op nog eens vijf weken extra voor hij het veld induikt. Samengeteld: over acht à negen weken dus.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws