Dinsdag 19 Oktober 2021 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Dieter Coppens erg ontgoocheld: “Ik vind dit heel jammer, ja”

Dieter Coppens erg ontgoocheld: “Ik vind dit heel jammer, ja”

Op 22 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging. Dan worden alle jeugdbewegingen in de kijker gezet en wordt getoond aan de buitenwereld welke meerwaarde ze bieden. Een initiatief dat Dieter Coppens alleen maar toejuicht.

Dieter was jarenlang lid van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM). “In mijn tijd was dat een kleine jeugdbeweging, maar wel een heel avontuurlijke”, lacht hij in Story. “Wij waren met een heel select groepje leden die allemaal zeer geïnteresseerd waren in de natuur en dus vaak het bos ingingen.”

Goudklompjes

Toch merkt ook Dieter dat er steeds meer negatieve vooroordelen zijn over jeugdbewegingen. “Ik vind dat jammer, want ik kan alleen maar zeggen dat ik in mijn omgeving een grote verantwoordelijkheidszin zie”, zegt hij. “Als ik op een spaghettidag bij de jeugdbeweging van mijn kinderen met de leiding praat, ben ik altijd heel verrast wat zij allemaal doen om te groeien in hun leidende rol.” 

“Ze volgen bijvoorbeeld EHBO-cursussen of opleidingen om leukere spelletjes te organiseren”, aldus de presentator. “Zij zijn zich er echt wel van bewust dat zij de zorg van onze kinderen, onze goudklompjes, in handen hebben”, besluit hij.

TAGS  I  Dieter Coppens  I  shownieuws