Slecht nieuws over Mathieu van der Poel en Wout van Aert Wielrennen
Wielrennen

Slecht nieuws over Mathieu van der Poel en Wout van Aert

Slecht nieuws over Mathieu van der Poel en Wout van Aert

Het eerste duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het veld zal er mogelijk pas na Kerst komen. Van der Poel rijdt pas midden december zijn eerste cross.

Van der Poel is een week aan het trainen na een rustperiode van drieënhalve week. Zijn ploeg Alpecin-Fenix wil rustig opbouwen, want het is lang geleden dat Van der Poel nog eens zo'n lange periode zonder fiets doorbracht.

De wereldkampioen veldrijden zal een beperkt programma rijden in de cross, met slechts 10 tot 12 wedstrijden. De eerste grote afspraak van Van der Poel zal pas de wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Rucphen zijn op 18 december.

Slecht nieuws voor fans

Tim Pidcock duikt ook pas op 4 december het veld in, in Boom. Wout van Aert plant ook zijn rentree tijdens die periode. Van Aert gaat echter ook op ploegstage in december met Jumbo-Visma. Daardoor zullen Van Aert en Van der Poel elkaar wellicht ontlopen tot na Kerst. Dat is geen goed nieuws voor de fans van het veldrijden, die al vrij massaal afhaken vanwege het gebrek aan grote namen.

Populair

Laatste nieuws