Grote verslagenheid bij Eddy Planckaert: “Ze hebben het in brand gestoken” Buitenland
Buitenland

Grote verslagenheid bij Eddy Planckaert: “Ze hebben het in brand gestoken”

Grote verslagenheid bij Eddy Planckaert: “Ze hebben het in brand gestoken”

Eddy Planckaert was de eerste gast die zijn opwachting maakte in het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’. Daar zagen we de wielerlegende zoals we hem kennen: eerlijk en charmant. Hij vertelde ook enkele onthutsende verhalen die hij heeft meegemaakt.

“Wij hadden een huurhuis, een huis dat we verhuurden aan mensen. Dat was net voor we naar de Ardennen vertrokken”, vertelde Eddy. “En daar was een garage die helemaal vol stond met trofeeën. Op een dag ga ik naar die garage om dat te halen, daar stond ook een fiets.”

“Dat was allemaal weg. Heel die garage leeg”, aldus de ‘Château Planckaert’-ster. “Grote paniek, natuurlijk. De mensen die daar woonden wisten van niets. Twee weken later passeer ik daar. Er stond een vaas voor hun raam met daarop geschreven: ‘Eddy Planckaert: kampioen van België 1974, nieuwelingen’.”

Een miljoen Belgische frank

“En ik zeg: ‘Mijn vaas staat hier’”, vervolgde Eddy. “En op een brandhoop zie ik daar een voet van mijn beker. Ze hadden al mijn trofeeën in brand gestoken. De dingen die ze dachten dat goed waren om nog in huis te zetten, hadden ze bewaard. En al de rest was weg.”

“Ik heb toen een klacht ingediend”, klonk het voorts. “Ze zijn veroordeeld voor een miljoen Belgische frank. Dat geld is niet belangrijk, want ik heb dat ook nooit gezien, maar de echte trofeeën zijn weg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws