Tine Embrechts heel eerlijk over haar kinderen: “Dat maakt me zo boos” Buitenland
Buitenland

Tine Embrechts heel eerlijk over haar kinderen: “Dat maakt me zo boos”

Tine Embrechts heel eerlijk over haar kinderen: “Dat maakt me zo boos”

Tine Embrechts is enorm begaan met de toekomst van de planeet. Ze maakt zich zorgen, zeker omdat er zoveel onzekerheid heerst met onder meer de klimaatverandering.

“Als ik kijk naar de jongste twee, vraag ik me soms af hoe hun wereld later gaat worden”, geeft Tine toe in De Zondag. “Want laat ons eerlijk zijn, dertigers en veertigers zijn vaak een luxeleventje gewoon. We zijn opgegroeid in de jaren 80 en 90, een periode van overvloed.”

“Mijn oudste kinderen zoeken daar ook hun weg in, en dat is ook niet altijd even makkelijk”, weet de actrice. “Als ik rond mij kijk, maakt me dat soms angstig in hun plaats. Maar ik word vooral boos als ik zie hoe de jeugd persoonlijke aanvallen te slikken krijgt. We zouden moeten blij zijn met jonge gasten die op tafel durven kloppen.”

“Veel mensen kijken naar de politiek, maar we kunnen allemaal een verschil maken”, benadrukt Tine. “Dat is als sakkeren in de file. Als je er midden in staat, dan bén je de file. We moeten er samen geraken. Niet met getrokken messen, maar met mildheid. Laat ons alsjeblieft allemaal wat milder zijn voor elkaar.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws