Artsen begaan gruwelijke fout: 7-jarig meisje overlijdt nadat ze haar knie bezeert Buitenland
Buitenland

Artsen begaan gruwelijke fout: 7-jarig meisje overlijdt nadat ze haar knie bezeert

Artsen begaan gruwelijke fout: 7-jarig meisje overlijdt nadat ze haar knie bezeert

Artsen hebben een gruwelijke inschattingsfout gemaakt bij de jonge Lorrane Victória de Pontes. Het 7-jarige meisje was gevallen op school en had haar knie fameus bezeerd. De dokters van het ziekenhuis stuurden haar naar huis met een verstuikte knie. De realiteit was echter veel erger.

De moeder van de zevenjarige werd vorige week gebeld om haar dochter op te halen van haar school in Capão Bonito in Sao Paulo, Brazilië. Ze gingen naar het plaatselijke ziekenhuis, waar röntgenfoto's van Lorranes knie werden gemaakt. Het meisje maakte koorts en braakte, maar artsen stuurden haar naar huis met medicatie, zonder verder onderzoek.

Eens thuis begon haar been op te zwellen en de pijn bleef maar aanhouden. De volgende dag besloot de moeder Loranne terug te brengen naar het ziekenhuis. Het personeel spalkte haar been en stuurden hen weer naar huis. Helaas verslechterde haar toestand en moest ze voor de derde keer terug naar het ziekenhuis, waar ze uiteindelijk door een kinderarts werd gezien.

Het gebrek aan artsen is frustrerend

Haar familie zei dat haar mond paars werd en dat ze zuurstof nodig had om te ademen. Er werden meer röntgenfoto's gemaakt en er werd vastgesteld dat de lever van Lorrane vergroot was, wat meestal veroorzaakt wordt door een ernstige leveraandoening. Lorrane werd overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Sorocaba, maar stierf helaas onderweg op 31 oktober.

Haar oom zei: "Ze werd aan haar lot overgelaten omdat er geen kinderartsen waren. Pas na het derde bezoek gaven ze haar de tijd die ze echt nodig had. De hele stad rouwt, het gebrek aan artsen is frustrerend. Dit is niet de eerste keer dat we klagen over een gebrek aan artsen en de burgemeester moet iets doen.”

Nodige maatregelen

Een doodsoorzaak is nog niet vastgesteld en in een officiële verklaring van het stadhuis van Capão Bonito zei een woordvoerder dat de regering het gezin van het kind steunde. Ze voegden eraan toe: "We wachten op de resultaten van een deskundigenrapport dat in voorbereiding is om de doodsoorzaak van het kind vast te stellen, zodat we de nodige maatregelen kunnen nemen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws