Frank Vandenbroucke over nieuwe coronamaatregelen: “Dit is hoognodig” Royalty
Royalty

Frank Vandenbroucke over nieuwe coronamaatregelen: “Dit is hoognodig”

Frank Vandenbroucke over nieuwe coronamaatregelen: “Dit is hoognodig”

Lange tijd leken we in België de coronacrisis onder de duim te kunnen houden. Het virus laat zich zo gemakkelijk echter niet kisten en is aan een flinke heropmars bezig. Experts maken zich zorgen, maar toch is niet nodig om meteen al nieuwe maatregelen af te roepen.

“Nee, op dit moment niet”, verzekert Frank Vandenbroucke in Het Nieuwsblad. “Het is hoognodig dat we met z'n allen de maatregelen die er al zijn, zo goed mogelijk toepassen. Draag een mondmasker als je ergens binnenkomt en geen afstand kan houden. Zorg dat er goed geventileerd wordt en gebruik de coronapas.”

“Als je je ziek voelt of je hebt iemand ontmoet die ziek is: laat je testen”, vervolgt de minister van Volksgezondheid. “Je kan de te volgen procedure gemakkelijk checken via mijngezondheid.belgië.be. Vanaf maandag moeten we maximaal inzetten op telewerken. We weten dat thuiswerken enorm helpt. Je hebt minder volle treinen, bussen en trams én minder mensen die ­elkaar kunnen besmetten op de werkvloer.”

Teleurstelling

Vandenbroucke geeft grif toe dat we het virus weer maar eens onderschat hebben. “Dit is een teleurstelling”, klinkt het. “Voor de lezer, voor u en voor mij. De besmettelijkheid van de deltavariant verrast ons steeds opnieuw. Het virus circuleert enorm. Als je gevaccineerd bent, vermindert de kans, maar je kan nog altijd besmet ­worden en je kan het virus nog ­altijd doorgeven.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws