'Dit wordt een groot probleem als we nu de coronaregels verstrengen' Royalty
Royalty

'Dit wordt een groot probleem als we nu de coronaregels verstrengen'

'Dit wordt een groot probleem als we nu de coronaregels verstrengen'

In Oostende waren er de voorbije week meer dan 320 coronabesmettingen. Dat aantal stijgt nog steeds. Toch wil burgemeester Bart Tommelein niet weten van het invoeren van nieuwe maatregelen.

"Ik denk dat de huidige regels al streng genoeg zijn en dat deze momenteel eerst goed opgevolgd en gecontroleerd moeten worden", zegt Tommelein in 'De Ochtend’ op Radio 1. "Dat is al een serieuze opdracht. Als je nog eens bijkomende regels gaat opleggen, gaat dat tot veel verwarring en demotivatie leiden.”

"Ik wil mijn eigen stad onder controle houden"

Begrip voor zijn collega’s die strengere maatregelen nemen, zoals burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote, heeft Tommelein niet. ”Ik ga mij niet uitspreken over wat mijn collega's doen, ik wil in de eerste plaats de zaken in mijn eigen stad onder controle houden", zegt Tommelein. "Maar een verstrenging van de maatregelen vind ik een gemakkelijke oplossing.”

"Ik weet dat De Groote dat goed bedoelt, maar als je alles gaat verbieden dan hoef je niets meer te controleren", zegt Tommelein. "We moeten ook denken aan de gemoedsrust van mensen. Horeca-uitbaters, de cultuursector, de evenementensector,... Zij hebben het allemaal al zwaar genoeg gehad. Als we nu gaan verstrengen, ontnemen we toch wel wat hoop, en dat is een probleem.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws