Regi heeft groot nieuws te melden: Dit is er aan de hand Buitenland
Buitenland

Regi heeft groot nieuws te melden: Dit is er aan de hand

Regi heeft groot nieuws te melden: Dit is er aan de hand

De ‘Liefde voor Muziek'-special voor Rode Neuzen Dag wordt op 26 november om 20u40 uitgezonden op VTM. Deze special staat volledig in het teken van zeven veerkrachtige jongeren. Elk van hen koos een nummer voor een leerkracht die voor haar/hem veel heeft betekend.

Na het aangrijpende 'Vechter' met Camille vorig jaar, verrast Regi in de nieuwe editie van de 'Liefde voor Muziek'-special voor Rode Neuzen Dag met een epische versie van 'Lost Without You', de wereldhit van Freya Ridings. Het nummer wordt dé song van Rode Neuzen Dag 2021. Ook nu weer is de keuze van een nieuw toptalent de juiste gebleken: 'Regi Academy' winnares Pauline overtreft de stoutste verwachtingen met deze aangrijpende cover.

De inspiratie voor de keuze van het Rode Neuzen Dag nummer van dit jaar ontstond bij het persoonlijke verhaal van de 16-jarige Brent en zijn dankbaarheid voor zijn leerkracht wiskunde, Francine. Zij koos er immers voor om – net zoals vele andere Vlaamse leerkrachten – de nodige aandacht te geven aan studenten die het nodig hadden, zoals Brent. Brent was zeer perfectionistisch waardoor hij veel druk bij zichzelf legde. Dit zorgde o.a. voor paniekaanvallen in de les en tijdens de examens.

“Heel fier dat we iets moois hebben mogen maken"

Regi licht de keuze van het nummer toe: “Heel fier dat we iets moois hebben mogen maken voor Brent en zijn leerkracht Francine. Brent zou ook effectief ‘lost’ geweest zijn, moest Francine niet de extra tijd in hem hebben gestoken gedurende de moeilijke online-les periode. Ik hoop dat dit nummer veel mensen een hart onder de riem kan steken, en vaak zal gebruikt worden om iemand muzikaal in de bloemetjes te zetten.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws