-->

Marc Van Ranst geeft zijn eerlijke mening: “Wat ik denk van de nieuwe coronapil?”

Marc Van Ranst geeft zijn eerlijke mening: “Wat ik denk van de nieuwe coronapil?”
Zaterdag 20 November 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft sneller dan verwacht het licht op groen gezet voor een coronapil, het nieuwe wapen in de strijd tegen Covid-19. Je zou minder ziek worden van deze pil en vooral de kans om in het ziekenhuis te belanden zou aanzienlijk verminderen.

Marc Van Ranst is alvast enthousiast over deze coronapil. “Ik denk dat dit een bijzonder positieve ontwikkeling is”, zegt hij in het ‘VTM NIEUWS’. “Naast vaccinatie gaan we nu ook antivirale middelen kunnen krijgen. Die twee zijn natuurlijk alletwee belangrijk; het vervangt een vaccin absoluut niet. Maar wanneer die beschikbaar gaan worden, en pas op, dat gaat niet voor heel onmiddellijk zijn, dan gaat ons dat toch weer een extra wapen geven in het arsenaal tegen Covid.”

Gaan we de pil nog tijdens deze vierde golf kunnen inzetten? “Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe lang de vierde golf duurt”, aldus Van Ranst. “Maar normaal gezien gaat dat pas volgend jaar zijn dat die pil echt beschikbaar wordt. Ik weet heel goed dat wanneer de mensen nu gaan ziek worden, en ze weten dat die pil bestaat, dan gaat de vraag naar die pil natuurlijk enorm zijn. Maar dan moeten we toch wat geduld oefenen”, besluit hij.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronapil