Steven Van Gucht schept duidelijkheid: “Het kan nog tot eind december duren” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht schept duidelijkheid: “Het kan nog tot eind december duren”

Steven Van Gucht schept duidelijkheid: “Het kan nog tot eind december duren”

We kijken allemaal uit naar het moment dat de maatregelen hun vruchten afwerpen. De piek van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in de vierde golf zijn we volgens Steven Van Gucht al gepasseerd.

“De piek wat betreft het gemiddelde aantal nieuwe gevallen lag op dinsdag 28 november”, zegt Van Gucht in een gesprek met HLN. “Maandag 22 november was de dag met het hoogste aantal vastgestelde besmettingen op één dag in de vierde golf: 25.594.”

“Bij kinderen is er wel nog een hele lichte stijging met + 1 procent”, aldus de viroloog. “De daling is het grootst bij de zeventigers en de tachtigers, met -28 procent, vermoedelijk dankzij de boosterprik.”

Eind december

Het aantal ziekenhuisopnames zag zijn piek op 1 december. “Daarna lagen de dagcijfers steeds lager dan de overeenkomstige dagen de week ervoor", zegt Van Gucht. "Op dinsdag 30 november werd het hoogste aantal patiënten opgenomen op één dag in de vierde golf, met name 386.”

Op intensieve zorgen liggen momenteel nog 827 patiënten. “Dat is nog 1 procent hoger dan een week geleden. Maar we verwachten dat ook deze week de belasting daar zal beginnen te dalen”, laat Van Gucht weten. “Het kan echter nog tot eind december duren eer we op minder dan 500 coronapatiënten op intensieve zorg zitten.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws