Koning Filip wil geen dotatie voor troonopvolgster Elisabeth Royalty
Royalty

Koning Filip wil geen dotatie voor troonopvolgster Elisabeth

Koning Filip wil geen dotatie voor troonopvolgster Elisabeth

Koning Filip wil niet dat zijn dochter prinses Elisabeth een dotatie krijgt. Filip en zijn vrouw koningin Mathilde willen haar niet belasten met de verplichtingen die zo'n financiële ondersteuning met zich meebrengt. Ze moet de komende jaren een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden, meldt Het Laatste Nieuws.

De troonopvolgster wordt op 25 oktober 18 jaar. Vanaf dan maakt ze volgens de wet aanspraak op een dotatie. De regering moet bepalen hoe groot die is. Her en der klonk een bedrag van zo'n 2.500 euro per dag. Dat is evenveel als koning Albert.

Haar ouders hebben echter besloten om Elisabeth voorlopig geen dotaties toe te kennen. Een dotatie betekent dat de prinses een eigen Huis met eigen medewerkers zou moeten onderhouden. Daarnaast moet ze een officiële agenda bijhouden. Noch haar ouders, noch Elisabeth zelf willen dat.

De prinses wil de komende jaren verder studeren. Ze zit zeker nog tot de zomer in het Atlantic College in Wales. Daar maakt ze haar middelbaar af. Ze haalt uitstekende resultaten, dus het logische gevolg zou zijn dat ze verder gaat studeren. Wellicht krijgt ze ook nog een militaire opleiding.

Populair

Laatste nieuws