‘Dancing With The Stars’ zwaar onder vuur: “Dit sloeg werkelijk nergens op” Buitenland
Buitenland

‘Dancing With The Stars’ zwaar onder vuur: “Dit sloeg werkelijk nergens op”

‘Dancing With The Stars’ zwaar onder vuur: “Dit sloeg werkelijk nergens op”

Op 4 december ging het langverwachte nieuwe seizoen van ‘Dancing With The Stars’ van start. Lang niet iedereen was onder de indruk. Een kijker die een lezersbrief instuurde naar Humo was niet onder de indruk. Niet van het niveau van de dansers, maar ook niet van dat van de jury.

“Als ex-wedstrijddanser op hoog niveau volg ik de danswereld al tientallen jaren. Ik was dan ook blij dat Play4 weer aanknoopte met ‘Dancing with the Stars’, onze dansscholen kunnen wel een boost gebruiken in coronatijden”, schrijft de kijker. “Maar wat hebben ze er een zootje van gemaakt. De dansleraren zijn ze hoofdzakelijk in Nederland gaan halen en hebben zo'n bedenkelijk niveau dat ik dacht dat ze uit ‘Spuiten en slikken’ kwamen.”

Acrobatiek

“De dans van seksuologe Lotte Vanwezemael gaf de indruk dat een rumba wel tot een bedscène moet leiden. Zo was er bij iedere kandidaat wel iets wat niet koosjer was. In ieder geval werd er niet gedanst, maar aan acrobatiek gedaan”, vervolgt de kijker. “Het meest had ik nog te doen met de gewezen zwemkampioen, die een quickstep moest dansen. Men probeerde hem een pepper pot te laten uitvoeren, één van de moeilijkste bewegingen in die dans.”

“In de jury was er, behalve de dame in het gezelschap, niemand die kaas had gegeten van salondansen”, klinkt het nog streng. “Dat bleek ook toen ze de kandidaten moesten beoordelen: nietszeggende woorden over de prestaties en scores die nergens op sloegen.”

Populair

Laatste nieuws