Frank Vandenbroucke dreigt met nog strengere maatregelen Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke dreigt met nog strengere maatregelen

Frank Vandenbroucke dreigt met nog strengere maatregelen

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke sluit niet uit dat we vlak voor Kerstmis strengere maatregelen zullen moeten slikken.

Op 22 december komt het Overlegcomité samen. Hoewel de cijfers aan het dalen zijn, hoeven we dan geen versoepelingen te verwachten. Integendeel, zelfs strengere maatregelen zijn mogelijk. Dat heeft alles te maken met de opgang van de omikronvariant;

“Ik kan extra verstrengingen niet uitsluiten. We moeten zien hoe de zaken evolueren", legt Vandenbroucke uit in De Morgen. "Maar het is nu eerst en vooral de prioriteit om de boostercampagne te versnellen en om mensen te motiveren om de bestaande maatregelen te blijven volgen.”

Vandenbroucke geeft ook advies voor de eindejaarsfeesten. "Ik zou zeggen: volg uw gezond verstand, beperk uw contacten, gebruik zelftesten en ventileer. Zelf gaan mijn echtgenote en ik in zeer beperkt comité vieren.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws