Michel Wuyts doet straffe uitspraak over Van der Poel: "Dat zou mij niet verbazen" Sport
Sport

Michel Wuyts doet straffe uitspraak over Van der Poel: "Dat zou mij niet verbazen"

Michel Wuyts doet straffe uitspraak over Van der Poel: "Dat zou mij niet verbazen"

Mathieu van der Poel start zondag in zijn eerste klassieker: Gent-Wevelgem. Daar staat ook Michel Wuyts uitgebreid bij stil.

"Het is best mogelijk dat we morgenavond in een nieuwe wielerrealiteit zijn beland", vertelt Wuyts in Het Laatste Nieuws. "Aan het eind van Gent-Wevelgem kan de absolute top van het profpeloton een eminent lid rijker zijn. Mathieu van der Poel start namelijk in zijn eerste klassieker en dat kan niet zonder gevolgen blijven."

"Zoals ik dat al een paar keer in uitzendingen zei, is het niet uitgesloten dat het fenomeen uit Kapellen zelfs meedoet voor de hoogste prijzen. Wees gerust, ik wik bij deze voorspelling mijn woorden. Commentatoren zijn meer dan managers bevreesd om een jongeling prematuur de hemel in te prijzen. Ongepaste vergelijkingen worden bewust onderdrukt."

"Maar dat de Nederlander zal opvallen, staat buiten kijf. Hij bezit de lichamelijke en mentale gaven om aan debutantenstress te weerstaan. Sagan, Van Avermaet, Naesen en Viviani: Mathieu zal bij die klinkende namen heus niet flippen. Hij zal de heren minzaam groeten en tien passen verder even de schouders ophalen."

Populair

Laatste nieuws