Freek Braeckman gooit ziel bloot: "Dit grijpt me enorm aan" Buitenland
Buitenland

Freek Braeckman gooit ziel bloot: "Dit grijpt me enorm aan"

Freek Braeckman gooit ziel bloot: "Dit grijpt me enorm aan"

Freek Braeckman heeft het jaaroverzicht voor VTM NIEUWS gemaakt. Enkele zaken hebben het nieuwsanker flink aangegrepen.

Laat ons beginnen met het positieve en de rode draad in het jaaroverzicht. Dat mensen veerkrachtig en positief zijn. Braeckman kon dat zelf vaststellen. "Zelfs de mensen die het gevaar en chaos recht in de ogen keken, bleven positief. En daar geloof ik ook in", zegt Braeckman. "Wat me na 'Uw film van het jaar' is bijgebleven, is wel wat voor een veerkrachtige diersoort de mens is."

Conings

Er is aandacht voor de zaak-Jürgen Conings met een interview van de vriendin van de overleden militair. Ook Thibaut Courtois komt spreken én er is ruim aandacht voor de overstromingen in Wallonië van afgelopen zomer.

Er is ook een getuigenis van Habib, een jonge Afghaan uit Ekeren. Die heeft Braeckman zeer erg aangegrepen. "Hij was naar een trouwfeest in Afghanistan geweest en stond plots in het centrum van de wereldactualiteit toen ook hij vanuit de luchthaven van Kaboel probeerde te vluchten", legt de journalist uit.

Aangrijpend

"De chaos die daar toen heerste, is amper te beschrijven. Mensen zijn daar van opstijgende vliegtuigen gevallen, vergeet dat niet. Hoe hij erover vertelt, greep me enorm aan. Zeker omdat hij amper ouder is dan mijn eigen kinderen", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws