Liesa Naert praat voor het eerst over Bart De Pauw: “Dit was niet toelaatbaar” Buitenland
Buitenland

Liesa Naert praat voor het eerst over Bart De Pauw: “Dit was niet toelaatbaar”

Liesa Naert praat voor het eerst over Bart De Pauw: “Dit was niet toelaatbaar”

Vandaag komt de nieuwe televisiereeks ‘Het Proces Dat Niemans Wou’ uit op Streamz. Hierin vertellen acht vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag over wat er precies is gebeurd.

Ook Liesa Naert doet haar verhaal. ”Het is bij mij 15 jaar geleden, wat op zich nog niet zo heel lang is, maar het was wel een andere tijd. Het was toen nog veel moeilijker om op dat soort gedrag of op dat soort uitlatingen te reageren.”

“Het is vandaag de dag nog altijd moeilijk, maar dat wil niet zeggen dat het gedrag dat op dat moment gesteld werd toelaatbaarder was, of dat het niet intimiderend was, of dat het geen machtsmisbruik was. Het verschil zit in de reactie of de mondigheid van vrouwen, en dat is gelukkig positief aan het evolueren.”

Misbruiken van emoties

Toch blijven enkele vrouwen met een wrang gevoel achter. Volgens Liesa Naert - in wiens zaak De Pauw wél werd veroordeeld - is Justitie niet uitgerust om dit soort zaken aan te pakken. "Het gaat over gevoelens en over emoties en over het misbruiken daarvan. En dat zijn dingen die niet tastbaar zijn en heel vaak tussen de regels zitten. En het feit dat die dingen niet kunnen bestraft worden, of gebruikt of aangehaald worden als argument, dat is een grote tekortkoming."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws