Bart De Pauw krijgt slag in gezicht van vrouwen: "Dit komt hard aan" Buitenland
Buitenland

Bart De Pauw krijgt slag in gezicht van vrouwen: "Dit komt hard aan"

Bart De Pauw krijgt slag in gezicht van vrouwen: "Dit komt hard aan"

De docureeks op Streamz, waarin acht vrouwen die televisiemaker Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag aan het woord komen, maakt heel wat los.

Volgens Eline Bergmans, journaliste van De Morgen, is die driedegelige docureeks hard aangekomen bij Bart De Pauw. De Pauw wilde zelf zijn medewerking niet verlenen aan de reeks. Hij gaf geen interviews. Hij reageert ook niet op de docureeks nu die te bekijken is.

Geen mediaoorlog

Eline Bergmans contacteerde de advocaten van De Pauw, maar ook zij wilden hierop niet reageren. De Pauw koos er bewust voor om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Die veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel.

"Allicht wil hij het juridische gevecht niet vervangen door een mediaoorlog", zegt Bergmans in De Morgen. "Maar het staat buiten kijf dat die docu hard moet aankomen bij De Pauw. We mogen niet vergeten dat hij ook acht keer is vrijgesproken en dat ook die vrouwen in de documentaire uitgebreid hun zegje kunnen doen.”

Maaike Cafmeyer

In die documentaire komen onder meer Maaike Cafmeyer, Liesa Naert en Lize Feryn aan het woord. Cafmeyer zegt dat haar hele familie gebroken is door de hele zaak. Ze noemt de afgelopen jaren "de drie moeilijkste uit haar leven".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws