-->

Gert Verhulst zorgt voor verbazing bij K3: "Die man heeft dat echt"

Gert Verhulst zorgt voor verbazing bij K3:
Maandag 3 Januari 2022 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In 2021 besloot Miguel Wiels om te stoppen als liedjesschrijver van K3. Hij nam die beslissing na 23 jaar.

"Het was even slikken toen Miguel z’n vertrek aankondigde", zegt die andere liedjesschrijver Alain Vande Putte (56) in Dag Allemaal. Hij moet nu voor de hits zorgen. "Nu kan ik wel honderd procent m’n zin doen."

Bevrijding

K3 zorgde al voor 22 albums en liefst 250 liedjes. Met Miguel Wiels werkte hij heel fijn samen. Hij voelt zich naar eigen zeggen echter nu bevrijd. "Je moet toch altijd met de andere persoon rekening houden", klinkt het.

Alain Vande Putte heeft ook nog steeds veel steun aan Gert Verhulst. "Het is enorm fijn dat Gert Verhulst daar telkens bij betrokken is. Die man heeft echt een neus voor wat werkt en wat tot de verbeelding gaat spreken", zegt Vande Putte.

Waterval

"Gert kwam als eerste met het woordje ‘Waterval’ op de proppen", gaat Vande Putte verder. "Toen zijn we samen met Peter Gillis de studio ingedoken om de bare bones van het nummer in elkaar te steken."

Volgens Vande Putte kan Gert meteen zeggen of er iets schort aan een nummer. Meestal heeft hij dan ook nog eens gelijk. "Ook bij ‘Waterval’. ‘Pas dit stukje aan en het is perfect’. En hij had gelijk."

Wie is Alain Vande Putte?

Alain Vande Putte (foto: midden) is 56 jaar. Hij is getrouwd en heeft een dochter. In 1986 won hij de Humo's Rock Rally met The Peter Pan Band. Intussen is hij al jarenlang liedjesschrijver bij K3.

TAGS  I  Alain Vande Putte  I  Miguel Wiels  I  Gert Verhulst  I  K3