Jeroen Meus weg van het scherm? "Verhaal is uitverteld" Binnenland
Binnenland

Jeroen Meus weg van het scherm? "Verhaal is uitverteld"

Jeroen Meus weg van het scherm? "Verhaal is uitverteld"

Als we het over tv-koks hebben, dan is Herwig Van Hove alvast een van de pioniers. Hij was op tv te zien in de jaren '90 met '1000 seconden'.

Samen met de intussen betreurde Felice lokte Herwig Van Hove heel wat kijkers met zijn programma. Van Hove spreekt nog eens in Het Nieuwsblad. Hij is intussen 82, maar heeft nog steeds een mening. Echt onder de indruk is Herwig alvast niet van de huidige generatie chef-koks.

Exit Jeroen Meus?

“Er zijn weinig grote, creatieve chefs", meent Herwig. "Zoals er heel weinig grote artiesten zijn. Er is maar één Mondriaan of Rubens. Het ambacht is zeldzaam. Peter Goossens is in mijn ogen een grote chef. En Michaël Vrijmoed is ook niet kwaad."

Herwig mag dan wel positief zijn over Peter Goossens, hij is dat hoegenaamd niet over Jeroen Meus. Hij is zelfs van mening dat Meus van het scherm moet verdwijnen. "Zijn tijd is om", stelt Herwig. "Hij strooit te veel met zout en boter. Het type keuken dat hij in het begin promootte was heel goed. Maar zijn verhaal is uitverteld.”

Kookboek

Herwig heeft een laatste boek geschreven: 'Het laatste woord: een autobiografisch kookboek'. “Ik heb mijn boek geschreven met een soort uitzicht op de eeuwigheid. Vandaar ook de titel", klinkt het. Het boek is te koop voor 29,99 euro.

1000 seconden

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws