Erica Meiland doet aangifte tegen rapper na ernstige bedreigingen: “Hakbijlen richting Erica” Wielrennen
Wielrennen

Erica Meiland doet aangifte tegen rapper na ernstige bedreigingen: “Hakbijlen richting Erica”

Erica Meiland doet aangifte tegen rapper na ernstige bedreigingen: “Hakbijlen richting Erica”

De Nederlandse rapper JABROUN uit in zijn nieuwste single ‘Maghreb Love’ zware bedreigingen aan het adres van Erica Meiland. “Kidnappen en op eiland zetten.”

In zijn nieuwste single rapt JABROUN het volgende: “Fuck Erica Meiland. Ik hoef niet zulke toxic mensen in mijn land. Als het kan, ga ik haar kidnappen en zet ik haar op een eiland.” In de clip zien we drie vrouwen met een hakbijl slaan richting een vrouw op een stoel met een vuilniszak op haar hoofd. De vrouw zou Erica moeten voorstellen.

Angst

De Meilandjes tillen zwaar aan het feit en hebben daarom vorige week contact opgenomen met het management van JABROUN. Daarin verzoeken ze de videoclip offline te halen. “In de clip wordt een vrouw afgebeeld met een vuilniszak over haar hoofd. Op de achtergrond een groep van drie islamitische vrouwen met hoofddoek en hakbijlen die zich agressief uiten tijdens deze songtekst”, klinkt het.

“Dit beeld alleen al creëert angst en agressie. Het wordt nog erger als er bij het stukje van kidnappen een vuilniszak wordt gezet over een vrouw en dit Erica Meiland moet voorstellen. Bij deze scene zie je nog steeds de islamitische dames met hoofddoeken en hakbijlen om hun heen slaan richting iemand die Erica moet voorstellen.”

Creatieve uiting

“Artiest JABROUN heeft een jonge doelgroep. Zulke beelden kunnen zorgen voor uitlokking en agressie richting Erica Meiland. Daarnaast weten wij niets van de achtergrond van artiest JABROUN en weten wij niet of hij daadwerkelijk ook zou doen wat hij afbeeldt in zijn clip.”

“Ik wil u daarom verzoeken per direct de clip offline te halen op zowel Youtube als Instagram. Gebeurt dit niet, zullen wij juridische stappen maken richting artiest JABROUN en een aangifte indienen.” Het management van JABROUN geeft tot op heden geen gehoor aan het verzoek. Volgens hen is rap een creatieve uiting.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws