Moeten we écht vrezen voor kernbom vanuit Rusland? Het Witte Huis weet meer voetbal
voetbal

Moeten we écht vrezen voor kernbom vanuit Rusland? Het Witte Huis weet meer

Moeten we écht vrezen voor kernbom vanuit Rusland? Het Witte Huis weet meer

Oud-kolonel Roger Housen (61) heeft nieuws over de nucleaire dreiging vanuit Rusland. Kan de oorlog in Oekraïne nog escaleren?

Volgens Housen zal dat niet gebeuren. De Russische president Vladimir Poetin dreigde met nucleaire wapens, maar volgens Housen hoeven we niet te vrezen voor een kernbom op ons land of op de Verenigde Staten.

“Ik heb nog contact met een zeer goede bron die actief is in de situation room van het Witte Huis", legt Housen uit in Het Nieuwsblad. "Die heeft me uitgelegd dat Mark Milley, de baas van het Amerikaanse leger, nog om de vier à vijf dagen contact heeft met de Russische stafchef Gerasimov."

"Wel, de Russen hebben aan de Amerikanen al beloofd dat er niet op die knop gedrukt zal worden. Er zal geen nucleaire oorlog komen", gaat Housen verder. "Punt. Tenzij – zoals al eerder gezegd is – het voortbestaan van de Russische staat in gevaar is. Maar de NAVO of de Amerikanen zullen Rusland echt niet binnenvallen. Het Kremlin is ook niet zo gek om Baltische staten aan te vallen. Dat is een doodsvonnis, en dat weten ze.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws