-->

Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting: "Telefoon van de bank"

Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting:
Donderdag 4 Augustus 2022 - 08:30   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

De politie van de zone Polder waarschuwt voor een oplichter die zich voordoet als bankbediende. Recent was de man actief in de regio Diksmuide.

De verdachte gaat bij mensen thuis langs en probeert hen op een slinkse manier de geheime codes van de bankrekening af te troggelen. Vervolgens haalt hij geld van hun rekening.

Recent zijn er verscheidene aangiftes van een nieuwe vorm van oplichting", zegt de woordvoerder van de politie aan Focus WTV. De mensen worden eerst opgebeld door iemand die zogezegd voor de bank werkt dat er verdachte transacties op hun rekening waren. Vervolgens krijgen ze de boodschap dat een collega-bankier al onderweg is.

"Wat later belt de collega-bankbediende aan bij het slachtoffer en samen loggen zij in op de home-banking van het slachtoffer. Hierbij wordt het slachtoffer gevraagd om zijn persoonlijke pincode in te geven in aanwezigheid van de bankbediende", zegt de politie. Nadien wordt de bankkaart gevraagd. De verdachte verlaat de woning en kort nadien wordt er geld van de rekening afgehaald.

TAGS  I  Diksmuide