Van der Poel: "Ik heb drie topfavorieten en daar ben ik niet bij" Sport
Sport

Van der Poel: "Ik heb drie topfavorieten en daar ben ik niet bij"

Van der Poel: "Ik heb drie topfavorieten en daar ben ik niet bij"

Mathieu van der Poel won Dwars door Vlaanderen. Zijn aanval behoorde eigenlijk niet tot de ploegtactiek, zo geeft hij zelf toe.

“Ik wilde koersen. En het ging er in het peloton echt nerveus aan toe, dus hoopte ik zo uit die hectiek in de hellingenzone te blijven. Toen mijn ploegmaat Dries De Bondt aanviel en Iván García counterde, zat ik in het wiel. Ideaal om te anticiperen richting de Taaienberg, dacht ik. Ik heb dan ook al een een aantal keer verteld dat ik niet altijd volgens een vooropgesteld plan wil koersen. Ik volg graag mijn instinct", aldus Van der Poel tegen WielerFlits.

Ondanks de overwinning in Dwars door Vlaanderen vindt hij zichzelf geen topfavoriet in de Ronde van Vlaanderen. "De Ronde is Gent-Wevelgem of Dwars door Vlaanderen niet. In vergelijking met Dwars door Vlaanderen is de Ronde zeventig kilometer langer", benadrukt Van der Poel. "In vergelijking met Gent-Wevelgem ligt de laatste helling niet op dertig kilometer van de aankomst – waardoor het richting Wevelgem weer samentroepte – maar op minder dan twintig."

"Wie op de Paterberg voorin zit, houdt het meestal tot in Oudenaarde. Sagan, Van Aert en Stybar maakten indruk op mij in Gent-Wevelgem en zijn mijn drie topfavorieten. Zet mij maar in het rijtje daar net onder. Hoeveel sterren ik mezelf geef? Dat laat ik aan jullie over. Elk zijn job.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws