Mathieu van der Poel krijgt zware klap te verwerken: "Hij is helemaal niet blij, nee" Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel krijgt zware klap te verwerken: "Hij is helemaal niet blij, nee"

Mathieu van der Poel krijgt zware klap te verwerken: "Hij is helemaal niet blij, nee"

Mathieu van der Poel kan gerust spreken over een mislukte Tour. In de tweede week stapte de Nederlander er al uit zonder iets noemenswaardigs gepresteerd te hebben.

Dat heeft ook mentaal op Van der Poel gewogen. “Hij was natuurlijk niet blij, nee", reageert Christoph Roodhooft, manager van zijn team Alpecin-Fenix, in Wielerrevue. "Op het moment dat je het niet erg vindt als sportman, zit er iets fout. Hij was een stuk minder opgewekt."

"Het is logisch dat ook de ploeg dan enigszins onthoofd is", vervolgt Roodhooft. "Het is niet evident om de juiste focus weer te vinden, maar daarvoor zijn wij er als team. Het is wat het is en Mathieu zal hier ook wel overheen komen.”

"Hij zal even gaan rusten en dan weer opbouwen. Misschien kan hij dan nog iets moois van zijn wegseizoen maken. Dat zal belangrijk zijn voor iedereen, zeker voor hemzelf", weet Roodhooft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws