Dries Van Langenhove brengt Tom Van Grieken in de problemen bij Vlaams Belang Binnenland
Binnenland

Dries Van Langenhove brengt Tom Van Grieken in de problemen bij Vlaams Belang

Dries Van Langenhove brengt Tom Van Grieken in de problemen bij Vlaams Belang

Vlaams Belang-kamerlid Dries Van Langenhove houdt al enkele dagen een pleidooi voor een wetenschappelijk experiment met alleen etnische Vlamingen. Dit levert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toch wat problemen op.

Van Langenhove stelt dat het "zuiver vanuit wetenschappelijk oogpunt ­interessant zou geweest zijn mocht er een controlestad zijn om de ­effecten van het multiculturele ­experiment in Vlaanderen te ver­gelijken".

Voorzitter Tom Van Grieken benadrukte dat het bericht intussen al verwijderd was. Vlaams Belang heeft Van Langenhove echter niet openlijk berispt of teruggefloten. Van Grieken haastte zich wel om duidelijk te maken dat: "Huidskleur geen issue is, massamigratie en islamisering zijn dat meer dan ooit. Al de rest geeft onnodig munitie aan tegenstanders", klinkt het.

Theo Francken stelde: "Voorzitter Tom Van Grieken nam eerder in een interview nog afstand van etnisch nationalisme, terwijl Van Langenhove nu een experiment wil met etnische Vlamingen. Wat is het nu?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws