Tim Merlier beleeft lastige tijden: "Ik kraakte mentaal" Wielrennen
Wielrennen

Tim Merlier beleeft lastige tijden: "Ik kraakte mentaal"

Tim Merlier beleeft lastige tijden: "Ik kraakte mentaal"

De Vuelta loopt tot nu toe niet volgens plan voor Tim Merlier. De renner kon nog geen etappe winnen en merkt dat de concurrentie gewoonweg beter is.

In Montilla liep de aankomst gisteren lichtjes bergop. Iedereen verwachtte dat Tim Merlier op zijn minst mee zou sprinten voor de overwinning, of tenminste een top 3-plaats. Maar de renner werd te ver weggedreven.

"Ik had de benen niet zeker", zei Merlier ontgoocheld in een interview met Sporza. "Op een bepaald moment had ik ook wat last van de warmte. Ik voelde dat ik op het steilste stuk geen versnelling meer had en dan kraakte het ook mentaal."

Wellicht liggen er nog twee kansen voor Merlier om alsnog een etappe te winnen in deze Vuelta. "Dinsdag is de volgende kans, maar die aankomst is nog lastiger dan in Montilla. Dat zal dus moeilijk worden. Hopelijk win ik dan op de slotdag in Madrid", besluit de renner van Alpecin-Fenix.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws