Lefevere maakt zich grote zorgen over Evenepoel in Vuelta: "Zou niet de eerste keer zijn" Wielrennen
Wielrennen

Lefevere maakt zich grote zorgen over Evenepoel in Vuelta: "Zou niet de eerste keer zijn"

Lefevere maakt zich grote zorgen over Evenepoel in Vuelta: "Zou niet de eerste keer zijn"

Remco Evenepoel heeft nog een voorsprong van 1.34 minuten op Primoz Roglic en 2.01 op Enric Mas. Toch is dat nog niet voldoende om de Vuelta te winnen, zo waarschuwt Patrick Lefevere.

"Aan degenen die denken dat het al gebeurd is: ik kan ze geruststellen, het is ver van gebeurd. De laatste week is veel zwaarder dan iedereen denkt", vertelt Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Er zijn drie lastige ritten, waarvan zaterdag de lastigste. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand de Vuelta op zijn kop zet op de voorlaatste dag."

Zaterdag had Evenepoel het erg moeilijk. Zondag moest hij een beetje tijd toegeven op Roglic en Mas. "Zaterdag was hij wat over zijn toeren gegaan, zei hij. Dat zal een samenloop van omstandigheden zijn geweest. De reactie van zijn lichaam op de schaafwonden na zijn valpartij vrijdag", aldus Lefevere.

"Misschien was er een beetje koorts, of was zijn lichaam op een andere manier ontregeld. Of misschien wilde hij te veel reageren op het offensief van Roglic. Maar uiteindelijk staat Remco nog altijd aan de kop."

Populair

Laatste nieuws