-->

Wout van Aert onthult eerlijk of hij hoopt dat Remco Evenepoel de Vuelta wint

Wout van Aert onthult eerlijk of hij hoopt dat Remco Evenepoel de Vuelta wint
Donderdag 8 September 2022 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Ook Wout van Aert volgt de prestaties van Remco Evenepoel in de Vuelta. Evenepoel kan de eerste Belg in 44 jaar worden die een grote ronde wint.

Met Primoz Roglic viel de ploegmaat van Wout van Aert weg als concurrent voor Evenepoel. "Het klopt dat Remco nu ongetwijfeld zijn lastigste tegenstander kwijt is. Primoz is een winnaar en hij heeft ervaring in een grote ronde. Je zag het dat hij toch sterker werd in de Vuelta. Ik was wel onder de indruk van hoe hij koerste", aldus Van Aert in Het Laatste Nieuws.

Van Aert gunt Evenepoel echter het geluk. "Ik heb altijd wel in zijn mogelijkheden geloofd. Een trui verdedigen is natuurlijk een nieuwe situatie voor hem, zeker wanneer je zoals hij toch al lang in de rode leiderstrui rijdt. Het is sterk hoe hij dat doet. Ik zeg niet dat dat een verrassing is. Maar het was toch een vraagteken of hij dat kon."

"Ik ben niet in de koers. En ik vind dat de beste moet winnen. Ik ben een Belg. In België wachten we al lang op een nieuwe winnaar van een grote ronde. Evenepoel is de sterkste renner van de voorbije weken. Hij zou het verdienen om de Vuelta te winnen."

TAGS  I  Wout van Aert  I  Remco Evenepoel  I  sport