Daarom zei Gert Verhulst het n-woord: "Het was een bewuste keuze" showbizz
showbizz

Daarom zei Gert Verhulst het n-woord: "Het was een bewuste keuze"

Daarom zei Gert Verhulst het n-woord: "Het was een bewuste keuze"

Maandag kwam de eerste aflevering van 'De Tafel van Vier' op tv. Daarin liet Gert Verhulst meermaals het n-woord vallen tijdens een woke-debat. De presentator kreeg bakken kritiek over zich heen en één van zijn redacteurs stapte zelfs op.

In Het Nieuwsblad vertelt Gert Verhulst dat hij het spijtig vindt hoe de woke-discussie uitgedraaid is. "Het is veel harder binnengekomen dan ik had gedacht”, zegt de presentator. Maar Gert legt ook uit waarom hij het n-woord gebruikte. "Het was een bewuste keuze geweest om het te doen", verklaart hij. "Ik vond dat als je over iets discussieert, dat je het kind bij zijn naam moet noemen."

"Ik heb geprobeerd begrip te brengen voor mensen die altijd het n-woord gebruiken, omdat het voor hen geen negatieve bijklank heeft. Maar er mag ook begrip zijn voor zij die het er wel moeilijk mee hebben", gaat hij verder. "De manier waarop, de toon, en het gebruik zelf, daar hebben we een inschattingsfout gemaakt. Dat geef ik toe."

Eén ding wil Gert ter verduidelijking nog kwijt. "Het is niet zo dat ik het woord in mijn persoonlijke leven gebruik."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws