Cameron Vandenbroucke openlijk: "Die eigenschap van mijn papa heb ik helaas niet" Sport
Sport

Cameron Vandenbroucke openlijk: "Die eigenschap van mijn papa heb ik helaas niet"

Cameron Vandenbroucke openlijk: "Die eigenschap van mijn papa heb ik helaas niet"

Cameron Vandenbroucke fietst nu zelf bij Lotto-Soudal. Zo is ze helemaal in de voetsporen van haar papa Frank getreden.

“Ik heb dit seizoen een plekje gekregen in het opleidingsteam van de Lotto-Soudal Ladies. Ze zeggen dat ik zijn stijl van koersen heb, wat ik een compliment vind", vertelt Cameron in Het Nieuwsblad. "Maar zijn zelfvertrouwen mis ik. Ik had het ook al niet toen ik nog aan atletiek deed.” (Ze werd drie keer Belgisch kampioen en won talloze medailles, maar moest stoppen na een ongeval, nvdr.)

De druk is er wel met zo'n familienaam. "Ik heb daarmee leren omgaan vanaf mijn kindertijd. Toen durfde de omroeper tijdens een loopwedstrijd door de geluidsboxen te schallen: ‘Daar is de dochter van Frank Vandenbroucke.’ Of kwam het sportjournaal speciaal voor mij, om een reportage te maken over een kampioenschap waaraan ik deelnam. In het wielrennen zal de druk nog hoger liggen, omdat de buitenwereld me nu pas echt kan vergelijken met mijn vader.”

"Enkele weken geleden was ik ziek – ik voelde een bronchitis opkomen. Ik wilde eigenlijk deelnemen aan een wedstrijd in Outrijve, maar papi (haar grootvader en vader van Frank, nvdr.) heeft me dat afgeraden. ‘Omdat je Cameron VDB bent, zullen ze de uitslag uitpluizen en controleren op welke plek je bent geëindigd. Dan zouden ze lezen: Opgave Cameron Vandenbroucke na twee rondes. Wat zouden ze daaruit concluderen?’ Dat ik het tempo niet aankon, terwijl de ware reden gezondheidsklachten waren. Papi vindt dat ik 100 procent fit moet zijn. In mijn lijf én in mijn hoofd.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws