Van der Poel spreekt over zijn val: "Dit is er gebeurd" Sport
Sport

Van der Poel spreekt over zijn val: "Dit is er gebeurd"

Van der Poel spreekt over zijn val: "Dit is er gebeurd"

Mathieu van der Poel kwam ten val in de Ronde van Vlaanderen, maar vocht wel terug. Toch moest ook hij zijn meerdere erkennen in Alberto Bettiol.

“Ik zat helemaal helemaal rechts en botste bijna tegen de bloembakken. Daarom wilde ik het randje pakken, maar mijn wiel brak gelijk door de stoeprand”, vertelt Van der Poel aan Sporza. “Daarna brak mijn wiel door een putje blijkbaar volledig, waardoor ik overkop sla. Dat deed wel pijn, want ik ga tegen de grond waar ik het niet echt verwachtte."

“Na mijn val heb ik twintig minuten tot een halfuur alleen tempo gereden. Elke klim reed ik gewoon à bloc. Toen ik terugkwam bij het peloton zat Stijn (Devolder, nvdr) er nog en die heeft me daar goed geholpen. Ik had ook geluk dat ze net wat rustig reden, maar ook daarna was ik bovenop nog met de besten mee.”

Door zijn inhaalrace zag Van der Poel Bettiol niet ontsnappen. “Ik heb Bettiol zelfs niet zien vertrekken. In mijn oortje gaven ze seconden door, maar ik hoorde pas achteraf dat er iemand was weggereden.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws