'Thuis'-acteur Wannes Lacroix kampt met serieus probleem: "Belemmert me vaak" showbizz
showbizz

'Thuis'-acteur Wannes Lacroix kampt met serieus probleem: "Belemmert me vaak"

'Thuis'-acteur Wannes Lacroix kampt met serieus probleem: "Belemmert me vaak"

Wannes Lacroix kan je kennen als Niels uit ‘Thuis’. Hij speelt ondertussen al een goed jaar mee in de soap. In Humo vertelt Wannes dat hij het niet gemakkelijk had met zijn coming-out, maar dat hij soms voor nog hetere vuren staat.

“Eigenlijk was er bij mij iets wat me veel meer belemmerde dan die coming-out. Het gaat over OCD, een obsessief-compulsieve stoornis”, geeft hij openhartig toe. Daar heeft Wannes een behoorlijk zware vorm van. “Het is een reactie op mijn angsten: om ziek te worden bijvoorbeeld, of om te sterven”, gaat hij verder.

Die angsten nemen Wannes soms zodanig over dat hij tics ontwikkelt om die te onderdrukken. “Een welbepaald aantal keer op tafel kloppen, in een razend tempo een serie kruistekens maken…”, legt hij uit. Die tics hebben hem dan zo in de macht dat ze zijn sociale leven in de weg staan of dat hij zelfs niet op kot durfde te gaan. “Het maakte het moeilijk om te functioneren. Dat was gevaarlijk, want je kunt stuk gaan aan zo'n stoornis”, aldus Wannes.

Gelukkig kan hij steeds bij zijn moeder terecht. “Zij is de beste psycholoog die ik me kan wensen. Ik kon erover praten met haar”, klinkt het. Ondertussen lukt het Wannes al veel beter om de controle los te laten en het onvoorspelbare te accepteren. “Alleen net voor het slapengaan, sta ik mezelf nog een korte tic toe”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws