Koning Filip in kerstboodschap: "We beleven ernstige politieke spanningen" Royalty
Royalty

Koning Filip in kerstboodschap: "We beleven ernstige politieke spanningen"

Koning Filip in kerstboodschap: "We beleven ernstige politieke spanningen"

Koning Filip roept op tot verantwoordelijkheidszin in zijn jaarlijkse kersttoespraak. "Vandaag beleven we ernstige politieke spanningen. Ik vertrouw op de verantwoordelijkheidszin van onze beleidsmakers om te handelen in het belang van het land en de bevolking", vertelde de koning.

"Ons land gaat door een bewogen periode. Onze medeburgers uiten, terecht, hun bezorgdheid over belangrijke thema's", aldus koning Filip. "Ongelijkheid, armoede, onverdraagzaamheid, klimaatverandering zijn maatschappelijke problemen die om allesomvattende oplossingen vragen. We kunnen ze maar doeltreffend aanpakken door naar elkaar te luisteren en onze geesten open te stellen, met moed en zin voor initiatief."

Filip vroeg ook aandacht voor de zwaksten in onze samenleving. "Voor wie zware beproevingen doorstaat, eenzaam is of een dierbare heeft verloren, is iemands warme aanwezigheid van onschatbare waarde", zei de vorst. "Wie kinderen heeft, zoals de koningin en ik, verlangt naar het gezellig samenzijn, waarin je er echt bent voor elkaar. We weten hoe belangrijk die ogenblikken zijn, maar ook hoe makkelijk ze je kunnen ontglippen."

Bekijk hieronder de volledige kersttoespraak:

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws