Mathias Sercu laat weten hoe het intussen met zijn ongeneeslijk zieke zoon gaat showbizz
showbizz

Mathias Sercu laat weten hoe het intussen met zijn ongeneeslijk zieke zoon gaat

Mathias Sercu laat weten hoe het intussen met zijn ongeneeslijk zieke zoon gaat

Mathias Sercu, die we momenteel elke zondag zien schitteren in ‘Chantal’, kreeg deze zomer vreselijk nieuws te horen. Zijn zoon Tore is ernstig ziek en valt niet meer te genezen. Nu geeft de acteur een update over Tores toestand.

In augustus stortte Mathias’ wereld volledig in elkaar. Hij kreeg te horen dat zijn zoon Tore, die amper 24 is, niet meer zal genezen van de kanker waartegen hij vecht. “Maar op dit moment gaat het goed met hem, een beetje onverwacht eigenlijk”, vertelt Mathias in ‘De zevende dag’.

Bij Mathias’ zoon werd eigenlijk een dubbele kanker vastgesteld. “Maar op dit moment is de kanker op beide fronten niet actief: niet in zijn botten en niet in zijn centraal zenuwstelsel”, legt Mathias uit. Twee maanden geleden had hij nooit gedacht dit te kunnen zeggen. “Al moeten we wel realistisch blijven: er is geen hoop op genezing”, bedenkt hij zich.

Na een fragmentje waarin zijn zoon het openlijk over zijn nakende einde heeft, krijgt Mathias een krop in de keel. “Het is moeilijk om hem dat te horen zeggen. Qua maturiteit ben ik gewoon los voorbijgestoken door Tore”, moet hij toegeven. “Ik ben niet bang voor de dood, maar wel voor zijn dood”, klinkt het. Het laatste wat hij wil, is dat zijn kind pijn of verdriet heeft, maar er valt helaas niets aan de situatie te veranderen. “Maar nú gaat het goed en dat is iets dat we moeten koesteren”, besluit de acteur.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws