Erik Van Looy blaast iedereen omver: dit heeft hij op te biechten showbizz
showbizz

Erik Van Looy blaast iedereen omver: dit heeft hij op te biechten

Erik Van Looy blaast iedereen omver: dit heeft hij op te biechten

Elke week verschijnt Erik Van Looy op het scherm als presentator van ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’. En dat doet hij al achttien jaar met glans. Daar wilde Danira Boukhriss hem deze week eens uitvoerig voor bedanken.

'De Slimste Mens' zonder Erik Van Looy of zijn bekende catchphrase is als een café zonder bier. "'t Is gebeurd", we horen het Erik Van Looy zo zeggen. Zijn zinnetje is al bijna even iconisch als de quiz zelf. Zo iconisch zelfs dat ‘De Slimste Mens’-kandidaten het in hun dagelijkse leven beginnen te gebruiken.

Zo geeft journalist Riadh Bahri aan dat hij Eriks catchphrase op de radio al vaker liet vallen. Sinds kort presenteert hij soms ook 'Het Journaal' op Eén. "Maar daarvoor is het zinnetje net iets te iconisch om zomaar te pikken", zegt Riadh aan Erik tijdens de uitzending. Maar waar komt dat zinnetje nu eigenlijk vandaan?

Wie denkt dat Erik zelf met het zinnetje op de proppen kwam, zit er compleet naast. Hij heeft de catchphrase namelijk gestolen. Dat gaf hij deze week tijdens de uitzending toe. Daarmee zorgde hij wel voor een grote verrassing bij het publiek. "Het komt eigenlijk van Frank Raes", moet hij opbiechten. "Die heeft dat eens gezegd tijdens een historische voetbalmatch." Erik heeft het zinnetje dus bij de voetbalcommentator opgepikt. En de rest is geschiedenis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws