'Blind Getrouwd'-experts bijten van zich af na scherpe kritiek op het programma showbizz
showbizz

'Blind Getrouwd'-experts bijten van zich af na scherpe kritiek op het programma

'Blind Getrouwd'-experts bijten van zich af na scherpe kritiek op het programma

Blind Getrouwd’ slaat al sinds het begin erg aan bij de kijker. Het VTM-programma draaide uit tot een echte kijkcijferhit. Maar als je veel kijkers hebt, kan je ook heel wat commentaar verwachten.

Zo kreeg het programma begin dit seizoen bakken kritiek over zich heen. Toen de deelnemers van ‘Blind Getrouwd’ bekend gemaakt werden, viel iedereen één iets op. Alle kandidaten zijn wit, slank, jong en knap. Het gebrek aan diversiteit deed heel wat stof opwaaien.

Maar daar is volgens expert Wim Slabbinck een heel duidelijke reden voor. “Bij mensen met een andere etnische achtergrond merken we dat de druk van hun omgeving veel groter is”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws. “Het lijkt daar minder vanzelfsprekend om aan zo'n programma deel te nemen”, gaat de expert verder.

Toch maakt iedereen even veel kans om deel te nemen aan het experiment. Maar de kijker mag niet vergeten dat het selectieproces ook erg lang en intens is. “Het is al meermaals voorgevallen dat kandidaten met een andere etnische achtergrond moeten afhaken omdat hun ouders of vrienden hun beslissing niet steunen”, aldus de expert.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws