Deze zeven verrassende artiesten strijden in preselecties voor Eurosong 2023 TV en Radio
TV en Radio

Deze zeven verrassende artiesten strijden in preselecties voor Eurosong 2023

Deze zeven verrassende artiesten strijden in preselecties voor Eurosong 2023

Het speculeren kan stoppen. De VRT heeft eindelijk bekendgemaakt welke zeven artiesten het tegen elkaar zullen opnemen om ons land te verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Vanaf 9 januari kunnen we op Eén een hele week lang elke dag genieten van de preselecties voor de uiteindelijke wedstrijd. Zeven uiteenlopende artiesten nemen het daarin tegen elkaar op. Een mooie mix van nieuw talent en enkele vaste waarden. The Starlings waren al bekend. Ook Loredana en Cherine, die al meermaals genoemd werden, maken kans om ons land te vertegenwoordigen.

Maar ook Gala Dragot, Ameerah, Gustaph en Hunter Falls wagen hun kans. Deze namen doen vast niet allemaal een belletje rinkelen. Gala kan je nog kennen uit ‘The Voice Kids’. Zij won twee jaar geleden in Team Sean. Ameerah is de artiestennaam van Astrid Roelants, die in 2003 deelnaam aan ‘Idool’ en amper een jaar later ook al streed in de preselecties voor het Eurosongfestival.

Gustaph scoorde op zijn 19e dan weer een monsterhit met zijn nummer ‘Gonna Lose You’. Dat leverde hem in 2000 de ‘Zomerhit’-trofee voor beste debuut op. De laatste naam op de lijst is Hunter Falls. Dat is de artiestennaam van Tchiah Ommar, die zoals Cherine nét naast de ‘MNM Rising Star’-overwinning greep. In 2017 schitterde hij bovendien al in ‘The Voice van Vlaanderen’. Wie de Belgische inzending wordt, weten we uiteindelijk op 14 januari.

Populair

Laatste nieuws