Pijnlijk wat 'Thuis'-acteur Yemi Oduwale allemaal moet doorstaan Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Pijnlijk wat 'Thuis'-acteur Yemi Oduwale allemaal moet doorstaan

Pijnlijk wat 'Thuis'-acteur Yemi Oduwale allemaal moet doorstaan

Vier jaar al schittert Yemi Oduwale als Dries in ‘Thuis’. Momenteel wordt in de soap een heftige problematiek aangekaart. Yemi’s personage krijgt namelijk te maken met racisme in het rechtssysteem.

Dries wordt in de soap momenteel bevooroordeeld door rechter Alexander Cosyns (Erik Goossens) omwille van zijn huidskleur. Hoewel Yemi al vier jaar meespeelt in de soap, was het een bewuste keuze om Dries nu pas met racisme te confronteren. “Anders zou het te veel voor de hand hebben gelegen”, vertelt Yemi in Story. “Als je het pas na verloop van tijd brengt, hoop je dat de kijkers vergeten zijn dat Dries een andere huidskleur heeft.”

“Het verhaal komt dan veel heftiger binnen en mensen beleven het dan eens zoals ik”, gaat Yemi verder. Hij heeft dan ook zelf meegeschreven aan deze verhaallijn. Als acteur van Nigeriaanse afkomst kwam hij namelijk zelf al vaak met racisme en vooroordelen in aanraking. Sinds Yemi op tv komt, heeft hij er gelukkig minder last van. Maar af en toe wordt hij er toch nog eens op een pijnlijke manier aan herinnerd.

De acteur is namelijk van plan een appartement te kopen. “Maar als ik aan de telefoon mijn naam zeg tegen een makelaar, krijg ik vaak te horen: ‘Amai, dat is een vreemde naam’”, klinkt het. Dan kan hij het appartement vaak meteen op zijn buik schrijven. Vroeger was het zelfs nog erger. “Toen ik wilde huren, gebruikte ik vaak de naam Jimmy Dewaele. Dan leek het achteraf alsof ze het verkeerd verstaan hadden”, aldus Yemi.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws