Drama op de set van 'Familie': "Job gaat ten koste van mijn gezondheid" TV en Radio
TV en Radio

Drama op de set van 'Familie': "Job gaat ten koste van mijn gezondheid"

Drama op de set van 'Familie': "Job gaat ten koste van mijn gezondheid"

Er zijn de laatste tijd al heel wat acteurs van de set van ‘Familie’ moeten vertrekken. Maar onlangs moest de soap helaas ook afscheid nemen van hoofdscenarist Dirk Nielandt, nadat hij vreselijk nieuws kreeg van zijn dokter.

Dirk Nielandt lijdt aan multiple sclerose. Vier jaar geleden al kreeg de scenarist dit vreselijke verdict te horen van de dokter. Hij probeerde nog even bij ‘Familie’ te werken, maar de ziekte begon hem uiteindelijk toch parten te spelen. “Ik voelde dat de job ten koste ging van mijn gezondheid”, vertelt hij er nu over in Dag Allemaal.

Momenteel schrijft Dirk nog mee aan een Ketnetreeks en coacht hij af en toe nog jonge scenaristen. Meer zit er helaas niet meer in. “Ik mis mijn ouwe ik, de man die cool was, druk bezig, en overal succes had”, moet hij toegeven. De problemen op vlak van mobiliteit zijn dan ook niet te min. “Ik krijg m'n voet moeilijk omhoog, heb evenwichtsproblemen en neuropathische pijnen. En ik ben bang om te vallen”, geeft de scenarist toe.

“We hebben jaren goed geleefd en gereisd, alles gedaan wat we wilden doen. Ons leven is nu veranderd, maar we zijn gelukkig”, zegt Dirk ten slotte. Hij wilde zijn ziekte dan ook omzetten in iets positiefs. Daarom schreef hij een boek, ‘Chronisch genezen’, over hoe hij met deze ongeneeslijke ziekte probeert te leven.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws