Actrice Daphne Paelinck deelt hartverscheurend nieuws: "Opgenomen in ziekenhuis" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Actrice Daphne Paelinck deelt hartverscheurend nieuws: "Opgenomen in ziekenhuis"

Actrice Daphne Paelinck deelt hartverscheurend nieuws: "Opgenomen in ziekenhuis"

Daphne Paelinck ken je wellicht vooral als Christine uit ‘Thuis’. In de soap heeft het personage nog geen gemakkelijke tijd gekend. Ze verloor haar kindje Finn in de buik en zijn tweelingbroertje Jaan is te vroeg geboren. Helaas uit het leven gegrepen voor de actrice.

Daphne Paelinck is vorig jaar in juni, tegelijkertijd met haar personage Christine, bevallen van haar tweede dochtertje, Mae. Maar eigenlijk was ze pas uitgerekend voor augustus. Ook haar eigen kindje werd dus zo’n negen weken te vroeg geboren. Gisteren stond de actrice daar op ‘Wereld Prematurendag’ even bij stil op Instagram.

“Ik herinner me dat ik werd opgenomen en na zes weken al het lot van mijn kindje kende”, begint Daphne haar pakkende boodschap. Haar zwangerschap was duidelijk een moeilijke periode voor de actrice. Maar vooral na de geboorte liep het helemaal mis. “De weg op neonatologie wordt door velen beschreven, de weg daarna is een verzwegen mysterie”, klinkt het. “Ik voel me ondertussen sterk genoeg om te vertellen dat die weg voor mij lang één grote mistige puinhoop was”, geeft Daphne openhartig toe.

Sinds enkele maanden is ze gelukkig weer bijna de oude. Maar dat heeft haar veel moeite gekost. “Ik heb het afgelopen jaar veel gehuild, gevloekt, mezelf verweten en mezelf moeten heruitvinden”, wil Daphne nog kwijt. Ze wil dan ook de mama’s troosten die hetzelfde doormaken. “Lieve mama, je bent niet alleen! Tijd heelt, beetje bij beetje. En die vechtertjes, zullen altijd onze vechtertjes blijven”, besluit ze.

Sterke vrouw

Daphnes volgers juichen haar moed om deze boodschap te delen alleen maar toe. “Prachtig verwoord”, “Gelukkig is alles goedgekomen met je fantastische dochter”, “Sterke vrouw” en “Je bent een sterke, lieve topmama”, luidt het in de reacties. “Je bent niet alleen, dat weet je”, steekt een volger ook Daphne een hart onder de riem.

Populair

Laatste nieuws